Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale werking van de website.
Instellingen
 

Kwaliteits Bureau Sociale Geneeskunde


Hoe werkt Scorion? / Inleiding

Download handleiding persoonlijke EIF-dossier Scorion (PDF)


Sociaalgeneeskundigen kunnen zich iedere vijf jaar herregistreren en moeten daarbij voldoen aan de herregistratie-eisen van het College Geneeskundig Specialismen (CGS). Twee belangrijke eisen zijn dat een specialist of profielarts aantoonbaar heeft deelgenomen aan een vorm van evaluatie van het individuele functioneren en ook het functioneren in groepsverband (kwaliteitsvisitaties).

De Registratiecommissie Geneeskundig specialisten (RGS) beoordeelt de herregistratie. Zij beoordelen of is voldaan aan de herregistratie-eisen. De geaccrediteerde systematiek en werkwijze, vastgesteld door de beroepsverenigingen NVVG/GAV en KAMG, zijn daarbij leidend.

Voor verzekeringsartsen en artsen maatschappij en gezondheid (inclusief profielen) is dit als volgt uitgewerkt:

  • Een digitaal systeem voor periodieke evaluatie van het individueel functioneren; én
  • Een digitaal systeem voor periodieke evaluatie van het groepsfunctioneren, gekoppeld aan de ICT-groepen

Het KBSG biedt een digitale, persoonlijke omgeving waarin u uw evaluatie gedurende de registratieperiode van 5 jaar kunt plannen, uitvoeren en onderhouden. Het KBSG stelt evaluatie-instrumenten ter beschikking en beschikt over een pool van externe leerbegeleiders die ondersteuning bieden bij de evaluatie van het individueel functioneren en de evaluatie van het functioneren in groepen voor intercollegiale toetsing (ICT).

In deze handleiding nemen we u mee door het digitale persoonlijke EIF-dossier (Scorion). Om toegang te krijgen tot dit digitale dossier (Scorion), moet u zich aanmelden bij KBSG via www.kbsg.nl

Na betaling van de inschrijving ontvangt u inlogcodes voor uw dossier (Scorion). Dit kan een paar dagen duren, vanwege de verwerking.

Mocht u vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met het secretariaat van de KBSG, via taairaterces.[antispam].@kbsg.nl

of telefoonnummer 073 - 2200 431 (werkdagen van 10-15 uur).

Secretariaat KBSG

Hambakenwetering 15

5231 DD 's-Hertogenbosch

E-mail: taairaterces.[antispam].@kbsg.nl

Website: www.kbsg.nl

RSIN nummer: 816578321

KVK nummer: 73008524

Telefoonnummer secretariaat: 073 - 2200 431

Bereikbaar: ma t/m do van 10:00 - 15:00 uur

KBSG

De stichting Kwaliteitsbureau Sociale Geneeskunde is opgericht door KAMG, NVVG en GAV om namens de wetenschappelijke verenigingen in het domein sociale geneeskunde artsen in dit vakgebied te ondersteunen bij het voldoen aan de wettelijke herregistratie eisen betreffende evaluatie individueel functioneren (EIF).