Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale werking van de website.
Instellingen
 

Kwaliteits Bureau Sociale Geneeskunde


Over ons

Sociaal Geneeskundigen herregistreren zich iedere vijf jaar en moeten daarbij voldoen aan de herregistratie-eisen van het College Geneeskundig Specialismen (CGS). De Registratiecommissie Geneeskundig specialisten (RGS) beoordeelt de herregistratie. Daarbij zijn de geaccrediteerde systematiek en werkwijze, vastgesteld door de beroepsverenigingen NVVG/GAV en KAMG, leidend.


De NVVG/GAV en KAMG hebben het Kwaliteitsbureau Sociale Geneeskunde (KBSG) in het leven geroepen. Het KBSG is ten behoeve van de herregistratie van verzekeringsartsen en artsen maatschappij en gezondheid (inclusief profielen) verantwoordelijk voor de accreditatie van de:

  • periodieke evaluatie van het individueel functioneren, én
  • periodieke evaluatie van het groepsfunctioneren (kwaliteitsvisitatie)


Het KBSG biedt hiervoor ondersteuning aan de specialistenen profielartsen die willen herregistreren. Het KBSG biedt een digitale, persoonlijke omgeving waarin u uw evaluatie gedurende de registratieperiode van 5 jaar kunt plannen, uitvoeren en onderhouden. Het KBSG stelt evaluatie-instrumenten ter beschikking en heeft een pool van externe leerbegeleiders die de evaluatie van hun individueel functioneren en evaluatie functioneren in groepen voor intercollegiale toetsing (ICT) begeleiden.

 

 

Coördinator

Rick Nooij: rotanidrooc.[antispam].@kbsg.nl

Bestuur KBSG

Kevin de Decker (voorzitter)
Stantia Straat (penningmeester)
Jeroen van Roessel (secretaris)
Christianne Otte
Marleen Kraaij - Dirkzwager

Klachtencommissie

Ineke Paters
Astrid Blaauw
Erik van der Jagt

Onderwijscommissie

Sandra Offeringa (voorzitter)
Rogier Dick
Harrie Veneman
Anwar Sahebali
Natasja Brandon

Secretariaat KBSG

Hambakenwetering 15

5231 DD 's-Hertogenbosch

E-mail: taairaterces.[antispam].@kbsg.nl

Website: www.kbsg.nl

RSIN nummer: 816578321

KVK nummer: 73008524

Telefoonnummer secretariaat: 073 - 2200 431

Bereikbaar: ma t/m do van 10:00 - 15:00 uur

KBSG

De stichting Kwaliteitsbureau Sociale Geneeskunde is opgericht door KAMG, NVVG en GAV om namens de wetenschappelijke verenigingen in het domein sociale geneeskunde artsen in dit vakgebied te ondersteunen bij het voldoen aan de wettelijke herregistratie eisen betreffende evaluatie individueel functioneren (EIF).